Gemiddeld energieverbruik van een gezin

Wat verstaan we onder energieverbruik?

Het energieverbruik is het gebruik van gas en elektriciteit. Ook kan het gebruik van water hierbij vernoemd worden. Het gemiddeld energieverbruik van een gezin is meer dan je denkt! Energie gebruik je elke dag meerdere keren.

Er zijn talloze apparaten die alleen kunnen functioneren als zij gas en/of elektriciteit kunnen gebruiken. Als je het gemiddeld energiegebruik van een gezin berekent, ben je je ervan bewust hoeveel energie je eigenlijk verbruikt!

energieverbruik gezin

Hoeveel is het energieverbruik van een gezin?

Hoeveel energie een gezin verbruikt is natuurlijk mede afhankelijk van de samenstelling van een gezin. Natuurlijk speelt ook het woningtype waarin het gezin woont een grote rol. Ook is de mate van isolatie van de woning van groot belang.

Voor het verwarmen van een kleine etage in het flat is uiteraard aanzienlijk minder gas nodig dan voor het verwarmen van een groot vrijstaand huis. Doordat er vele factoren meespelen kan je het gemiddeld energieverbruik van een gezin niet zo gemakkelijk uitdrukken.

Hieronder staat het gemiddelde energieverbruik vermeld. Hierin zijn alle woontypen en alle gezinssamenstellingen opgenomen.

  • Gemiddeld verbruik gas per jaar 1.140 m³.
  • Gemiddeld verbruik elektriciteit per jaar 3.340 kWh.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.