Gemiddeld energieverbruik huishouden

Hey gemiddeld energieverbruik van een huishouden is ongeveer 1550 kubieke meter gas en 3480 kWh stroom

Natuurlijk zijn er aantal factoren die het gemiddelde beïnvloeden. Ten eerste het aantal personen in een huishouden; een groot gezin verbruikt uiteraard meer gas en stroom. Ten tweede de grootte van het huis; zo zal een groot huis door de hoge stookkosten al snel een aanzienlijk hogere energierekening hebben.

Vrijstaande huizen staan aan kop met gemiddeld genomen het grootste gasverbruik van 2220 kubieke meter per jaar.

Tegenwoordig wordt bij hout bouwen van huizen echter zeer actief rekening gehouden met energieverbruik; en een cruciaal deel van duurzaam wonen is intelligent omgaan met energie.

CV-ketel energieverbruik

Gevolgd door 2 onder 1 kap woningen (1670) en hoek woningen (1590)

Gezinnen in een flat zijn een stuk goedkoper uit met een verbruik van 900 kubieke meter per jaar betalen deze huishoudens gemiddeld slechts 67 euro per maand. De grootste afwijkers van het gemiddeld energieverbruik per huishouden zijn de bovenste 10% met jaarlijks een verbruik van meer dan 5.500 kWh elektriciteit en meer dan 2.600 m³ gas.

Het gemiddeld energieverbruik van een huishouden uit de onderste 10% verbruikt minder dan 800 kWh elektriciteit en minder dan 500 m³ gas. De grootste energieverslinders zijn de CV-ketel (14%) gevolgd door de koelkast (10%). Toch heb je tegenwoordig ook CV-ketels die een stuk intelligenter omgaan met hun energie; een mooi overzicht van enkele goede opties kan je hier vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.