Gemiddeld energieverbruik appartement

Het gemiddeld energieverbruik van jouw appartement

Het gemiddeld energieverbruik van een appartement in Nederland ligt nog relatief hoog. Het is dus wel zaak om er iets aan te doen. Bezuinigen met energie kan door het appartement goed te isoleren.

Gemiddeld energieverbruik appartementDenk daarbij aan dubbel glas of driedubbel glas, isolatiemateriaal aanbrengen achter de verwarming en tegen buitenmuren en het zolderdak. Ook is het aan te raden de verwarming regelmatig uit te zetten.

Tenslotte bevordert het gebruik van spaarlampen, energiezuinige apparatuur in de woning en stekkers ’s nachts uit het stopcontact halen ook het besparen van energie. Er valt zelf dus nog best veel aan te doen. Wil je in de zomer een airco op je appartement? Kies voor een energiezuinig model! Ga je een nieuwe televisie kopen? Kies voor eentje met LED backlighting! Staat de thermostaat standaard op 24 graden? Zet ‘m een graad of twee lager!

Een gekocht of een gehuurd appartement

Wat natuurlijk wel een rol speelt bij het besparen op energie is of je een eigen appartement hebt gekocht of een appartement huurt. Heb je een huurwoning informeer dan bij de Woningbouwvereniging wat deze voor jouw appartement kunnen doen.

Controleer het gemiddeld energieverbruik van je appartement regelmatig. Vul de gegevens in op de website van jouw energiemaatschappij en kijk of je verbruik omhoog of omlaag gaat en voer dan zo nodig aanpassingen uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.